GDPR

Ölands Golfklubb hanterar följande personuppgifter för samtliga medlemmar och för dem som deltar i utbildningar, aktiviteter eller sponsrar föreningen. För minderåriga även för målsman.

• Namn
  • Adress
  • e-post
  • Golf id
  • Kön
  • Närvaroregister
  • Uppgifter om faktureringar och betalningar
  • Anmälningar till aktiviteter, läger och tävling.
  • Tävlingsresultat

Dessa uppgifter behövs för att bedriva föreningens verksamhet. Vissa uppgifter om medlemmar lämnas vidare till kommunen och Svenska Golfförbundet/Riksidrottsförbundet.

Inom kommunen används uppgifterna som underlag för utbetalning av föreningsbidrag. Sedan kontroll och beslut utförts gallras/anonymiseras uppgifterna varefter vissa uppgifter sparas för statistikändamål.

Riksidrottsförbundet har utfärdat en uppförandekod för idrotten avseende Dataskyddsförordningen.

Genom att vara medlem i Ölands Golfklubb godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Svenska Golfförbundet

Inom golfen gör vi dagligen vi en stor mängd databehandlingar i Golfens IT-system (GIT) som är Golfsveriges gemensamma verksamhetssystem. Du som golfare kan bland annat boka starttid, registrera handicapgrundande ronder och anmäla dig till tävlingar i webbtjänsten Min Golf. Golfklubbar administrerar medlemsregister, arrangerar tävlingar och utbildningar. Svenska Golfförbundet för bl. a. statistik över golfspelet i Sverige, skickar nyhetsbrev och tillhandahåller adresslistor för tidningen Svensk Golf.

Ny personuppgiftspolicy
Du ska kunna känna dig trygg med hanteringen av dina personuppgifter i golfen. I samband med övergången till GDPR har -Svenska Golfförbundet tagit fram en policy som beskriver hur vi registrerar, lagrar och använder den information vi har om dig, vilka regelverk och bestämmelser som gäller kring personuppgifter i Golfsverige och vilka rättigheter du har som medlem och privatperson. Du hittar den nya policyn på golf.se/personuppgiftspolicy

Ta del av dina egna personuppgifter
I webbtjänsten Min Golf kan du se majoriteten av de personuppgifter som registrerats och behandlats. Det gäller allt från dina adressuppgifter till handicappåverkande ronder och resultat i golftävlingar. Du kan själv ändra, ta bort och lägga till uppgifter. I Min Golf finns också ett antal personliga inställningar du bör känna till, exempelvis att du kan NIX:a dig från utskick och enkäter.

Information från SGF
Avregistrering av utskick/mejlutskick från Svenska Golfförbundet sker på ”Min Golf”.

Vill du veta mer om dina rättigheter eller hur Svenska Golfförbundet hanterar dina personuppgifter, This is a mailto link.

Uppdaterad: 08 JUN 2019 20:19 Skribent: kansli

Välkommen till Ölands GK!

All bokning via "Min Golf", alltid incheckning och betalning innan du slår ut.

Incheckning via terminal i entrén. Swishbetalning
123 589 35 65.

Vagn får användas vid frostfritt däremot tillåts ej golfbil. Vänligen notera att greenfeekontroller görs regelbundet.

Öppettider:

Restaurang: Stängt. (Under nov - dec går det bra att beställa catering. Julbord serveras under december).

Shop: Stängt

Kansli: 9-14 (stängt: v44, v52-1)

Tel vxl: 0485-272 00

Entrén öppen