Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Augusti 2019

Hej,

Vilken fin sommar vi fick igen! Den blev i och för sig inte lika het som förra året, men ändå förhållandevis varmt och med uppehållsväder som i sin tur inneburit fina tillfällen för golfspel. Det har också märkts genom att vi har haft betydligt fler, både medlemmar och gäster, som har spelat vår bana i sommar i jämförelse med förra året. Faktum är att greenfeeintäkterna t.o.m. juli månad har ökat med nästan 100 000 kr. Som alla förstår är vi mycket beroende av dessa intäkter för att kunna erbjuda en fin anläggning och hålla moderata medlemsavgifter. Ekonomin är under kontroll och om inget oförutsätt inträffar under resten av året gör vi ett nollresultat. Jag vill i detta sammanhang rikta ett tack till Theres på kansliet och vår kassör Ingalill.

Vi är den enda medlemsägda golfklubben på Öland med 18 hål och det innebär att vi på olika sätt hjälps åt för att ha en bana och klubb som ger oss och andra mycket glädje. Det kan innebära allt från att behandla vår bana på bästa sätt genom att exempelvis laga nedslagsmärken och lägg tillbaka uppslagna torvor, till att i en ideell anda göra en insats. Jag vill passa på att tacka alla som på olika sätt bidrar – exempelvis i någon av våra kommittéer eller som tävlingsledare, golfvärd, hålvärd m.m.

Vi har haft seriespel för D60, H60, H70 och H80 och alla har varit mycket nöjda med både bana och arrangemang. Totalt har det varit cirka 130 seriespelsdeltagare på vår bana som säkert kommer tillbaka vid annat sammanhang och framförallt kan rekommendera banan för andra. Banpersonalen får med all rätt mycket eloge för sina insatser.

I detta sammanhang vill jag även nämna Golfrestaurangen med Maria och David. Vilka lovord ni får, ni gör ett fantastiskt jobb och sätter klubben på kartan. Detsamma gäller personalen i shopen med Eva i spetsen som ser till att våra gäster och medlemmar trivs.

Banan är vår viktigaste tillgång och utan tillräckligt med vatten är det svårt att hålla hög standard. Även i år har vi sett konsekvenser av en begränsad nederbörd. Vi kommer därför ta fram ett förslag till ytterligare en större damm för att säkerställa vårt vattenbehov. Den 28 september har vi ett extra årsmöte (höstmöte) och då kommer vi att belysa denna fråga förutom andra aktuella spörsmål som budgeten inför 2020. Ni kommer att få kallelse till detta senare.

Tävlingssäsongen avslutas med Källa Open den 29 september, men innan dess kan vi förhoppningsvis se fram emot flera härliga golfrundor.

Lycka till!

Ronny Cedertorn

Ordförande

PS. Vi kommer i veckan att skicka ut en enkät från Players 1st till några slumpmässigt utvalda spelare och ber dig svara och ev. lämna synpunkter.

Detta brev

Tidigare brev

Ordförandebrev juni 2019

Ordförandebrev maj 2019

Ordförandebrev 2018

Klubbhusbrev_2017

Bygglovsritningar och skisser till Klubbhusbygget 2017 - 2018. Invigdes april 2018.
A1_Nyby6.11
A2_Nyby6.11