Nyhetsbrev - januari 2019

20 JAN 2019 15:58
Januari – 2019, Information till medlemmarna ----- Detta mail har gått ut till alla medlemmar, men om du inte fått det så kontakta kansliet eller uppdatera själv din mailadress in "Mingolf".
  • Uppdaterad: 20 JAN 2019 15:58

Från Ölands Golfklubbs sida vill vi önska god fortsättning på det nya året och vår förhoppning är att vi får fin golfsäsong framöver. Även om vintern är här pågår arbetet inför den stundande säsongen för fullt och i mitten av januari hade styrelsen ett planeringsmöte. Många punkter stod på agendan och vi gör här en sammanfattning av några aktuella frågor:

banan har stormen Alfrida i januari fällt en del träd, men det verkar lyckligtvis inte vara något som kommer att störa spelet. Däremot skulle vi vara mycket tacksamma för hjälp med röjning vid något arbetstillfälle under våren, och vi ber att få återkomma till detta. Några punkter:

• Våra trotjänare Folke och Sölve har pensionerats och vi kommer därför att anställa en ny banarbetare under säsongen.
  • Flera tees har under senare delen av hösten jämnats ut, förbättrats och i något fall även utökats.
  • Vi planerar att som test anlägga blå tee på hål 1 - 9, bland annat för att utjämna skillnader mellan damer och herrar som spelar från röd tee.
  • Hål 6. Alternativa tee är nu anlagda och det ger oss fler val ur banarbets- och spelsynpunkt.
  • Hål 7. Nätet vid gul tee är flyttat till höger mot skogspartiet, dels för att underlätta skötsel på banan och dels för att det också förfinar tee-området.
  • Hål 12. Befintlig damm på vänster sida kommer att utökas och tillvaratas för bevattning. Det ger oss ytterligare vattentillgång och blir förstås tacksamt vid torra somrar. Dessutom inleds projektering för ytterligare en damm i området.
  • Hål 18. De två bunkrarna till höger om green slås ihop till en större, vilket ger ett öppnare inspel och ur banarbetarsynpunkt mindre underhållsarbete.

Klubbhuset. Klubbrummet (gamla kansliet) är under ombyggnad och när spelsäsongen öppnar är det tänkt att fungera som ett junior- och klubbrum. Det kommer bland annat bli en resurs när det behövs en mötesplats som exempelvis vid Golf-fritids, kommittémöten och tävlingshantering.
Stora entrén är öppen enligt anslagna tider på hemsidan och på klubbhuset. Terminalen och även hjärtstartaren finns där.

Tävlingsprogrammet är nästan klart och hör av dig till Ronny Cedertorn eller Theres på kansliet om du kan tänka dig att vara tävlingsledare. Det är både behövligt och tacksamt. Vi anslår programmet när det är helt färdigt. I år kommer vi att ha några nya tävlingar som heter ”Nine and Dine” och Källa Open (detta eftersom Källa blev utsedd till Årets Ölandsby).

Spel/träning. Håkan kommer att vara mer på Ölands GK i år och all juniorträning kommer att ske hos oss. Planer finns även för söndagsaktiviteter för medlemmar utanför tävlingsprogrammet under april-juni och hösten med spel på korthål alternativt 9 hål.

Golfhäftet. Efter önskemål kommer vi att erbjuda detta rabattsystem i år.

Restaurangen kommer att öppnas igen i början av april.

Årsmötet hålls i år den 1/6 på Källa Bygdegård. Vi hoppas på stor anslutning.

Har du några frågor så hör givetvis av dig.

Ölands Golfklubb
den trivsamma, familjära och tillgängliga golfklubben i den unika öländska naturen

Skribent: Charlotte Halvordsson

Välkommen till Ölands GK!

All bokning via "Min Golf", alltid incheckning innan du slår ut.

När shopen är stängd: incheckning via terminal i entrén.  Betalning via Swish 123 589 35 65.

Öppet

Restaurangen: alla dagar kl 9 -15

Shopen: fre-mån kl 9-14

Kansli: mån - fre kl 9 - 14 (19-26/4 Påsklov)