Ordförandebrev dec 2017

2017-12-21 14:50
God Jul och Gott nytt År
  • Uppdaterad: 2017-12-21 14:52

Klubbhusombyggnaden går planenligt trots det myckna regnandet sedan byggstarten i oktober. Väggar och tak är uppe och huset kommer att vara vädertätt innan jul. På nyåret fortsätter man med isolering och klädsel både in-och utvändigt och plåt på taket.

Spelprogrammet för 2018 är nästan klart och kommer att publiceras under januari.
Första tävlingen blir den 29 april. Vi planerar även att inviga klubbhuset vid detta tillfälle med något extra arrangemang. Klubben fyller dessutom 35 år.

Under året har vi skickat ut tre olika enkäter via Players för att vi ska kunna följa upp vad ni tycker om klubben i sin helhet. En sammanfattning av resultatet kommer att sättas upp i klubbhuset. Utfallet blev glädjande nog väldigt positivt. Vissa av synpunkterna är redan implementerade t.ex. formerna för greenfeemedlemskap. Styrelsen kommer att fortsätta studera de lämnade synpunkterna. En ny enkätomgång kommer att genomföras under 2018.

Vi har haft vissa positiva saker och några negativa inslag i vår ekonomi under året. Våra greenfeeintäkter har varit mycket bra, men tyvärr har vi också haft större kostnadsökningar än förväntat. Detta i kombination med våra dåliga administrativa faktureringssystem har medfört ett resultattapp för innevarande år. Dessa problem är nu avhjälpta och vi har fått ett bättre uppföljningssystem så att vi vet vem som har betalt och inte.

Andra förändringar är att skattemyndigheten ställer nya krav på fördelningen av moms mellan bolaget Källatorps Golf AB och föreningen Ölands GK. Medlemsavgiften är numera momsbelagd och liknande krav gäller även för våra samarbetspartners. Detta framgår av fakturorna.

Vad gäller samarbetspartners har det inneburit att vi behövt omarbeta våra avtal oss emellan. Detta arbete är nu genomfört, vilket innebar att vi också fick en tydlig och strukturerad genomgång av våra avtal. Jag tror det var bra både för klubben och våra samarbetspartners. Tack till er som genomförde detta arbete.

Banan och framförallt greenerna får många lovord. Ändringen av tee 1 föll väl ut och uppskattas av alla. Bland annat har utökning av fairwaybevattning på hål 13 och 14 också genomförts.

Projektgruppen för klubbhuset har också gjort ett mycket gediget arbete. Dessutom har ett antal frivilliga hjälpt till med rivning av det gamla huset och med målning. Ett stort tack till styrelsen, kansli-, ban-, pro-, shop- och restaurangpersonal, kommittéer, hål- och  klubbvärdar, som alla bidrar till trivseln på Ölands GK.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!!!

Ulf Jonsson

Ordförande Ölands GK

Skribent: Charlotte Halvordsson

God fortsättning 2018!

Ombyggnationen av klubbhustet fortskrider enligt plan.

Fakturorna för årsavgiften 2018 är nu skickade, har du ej fått, kontakta kansliet på This is a mailto link

alt tel 0485-272 00.

Lista över spelrätter till salu finns tillgänglig på kansliet, hör av dig så skickar vi den.

Letar du spelrätt?

Få listan med spelrätter till salu

genom att mejla: This is a mailto link

GOLFPAKET