Välkommen till en ny spännande tävlingssäong!

01 APR 2019 10:57
  • Skapad: 01 APR 2019 10:57

Tävlingsprogrammet är nu klart för 2019, och vi ser fram emot en säsong med många spännande tävlingar och med ett högt deltagarantal. Programmet finns att ta del av på hemsidan, och vi har försökt att variera tävlingsformerna för att attrahera olika målgrupper. Nytt för i år är att starttider och hcp-justeringar kommer att skickas till din mail-adress. Se därför till att ha rätt uppgifter i www.mingolf.se. Vidare rekommenderar Svenska Golfförbundet landets golfklubbarna att enbart spelare med s.k. spelhandicap EGA kan ta emot priser. EGA erhåller du efter fyra registrerade handicaprundor. Givetvis kan du anmäla dig till tävling utan EGA.

Även om vi önskar många spelare på våra tävlingar är möjligheterna att spela golf för gäster och medlemmar också viktiga. Vi vill, och behöver för att hålla en hög standard, välkomna många gäster till vår bana. För att inte blockera onödigt många ”tee-tider” kommer vi därför i år att maximera antalet startande till vissa tävlingar.

Säsongen startar upp med ”Golf och Brunch” redan den 14 april, och det är något om vi kommer att köra ett flertal söndagar. Som framgår är det en kombination av golf, oftast olika lagspel, och mat på vår utmärkta restaurang. Annars inleds den ”ordinarie” tävlingssäsongen den 20 april med Löttorpshallen Open, och den avslutas med Källa Open den 29 september. Nytt för i år är ett utbyte med Nybro GK och att vi kommer att köra en tävlingsvariant som heter ”Nine & Dine” några gånger i sommar. ”Nine & Dine” genomförs ett par fredagseftermiddagar/kvällar, då vi först lirar trivsam golf tillsammans och sedan fortsätter att umgås över en bit mat.

Glädjande har vi denna säsong fått möjlighet att vara värdar för tre serietävlingar i Smålandsserien – H 60, H 70 och H 80. Det blir bland annat ett värdefullt tillfälle att visa upp vår vackra och välskötta bana för nya gäster. Har du möjlighet att hjälpa till vid dessa tävlingar, det behövs nämligen en hel del personal, anmäl ditt intresse till Theres på kansliet. Det är förstås mycket uppskattat.

Ingen har väl undgått att vi i år fått nya, moderniserade golfregler. Vi kommer att ha ett informationstillfälle på klubben på Långfredagen kl 14:30 och du är förstås varmt välkommen. Ladda också gärna ner appen ”Rules of Golf”, sedan kan du på www.golf.se under inställningar välja svenska. Nästa år, 2020, kommer ett nytt världsomfattande handicapsystem att tillämpas där ditt handicap beräknas efter de bästa 8 rundorna av senaste 20 rundorna. Så passa på att redan nu flitigt registrera handicaprundor.

Nu hoppas vi på en fin vår så att vi kan komma igång och spela golf så snart som möjligt.

Golfhälsningar

Ronny Cedertorn

Tävlingskommittén, Ölands GK

Skribent: kansli

Välkommen till Ölands GK!

All bokning via "Min Golf", alltid incheckning innan du slår ut.

När shopen är stängd: incheckning via terminal i entrén.  Betalning via Swish 123 589 35 65.

Öppet

Restaurangen: alla dagar kl 9 -15

Shopen: fre-mån kl 9-14

Kansli: mån - fre kl 9 - 14 (19-26/4 Påsklov)