Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Styrelseinformation

Julhälsning från ordföranden, Ölands Golfklubb 2018.

Årets stora händelse blev invigningen av det ombyggda klubbhuset den 29 april. Kommunalrådet i Borgholm Ilko Corcovic höll tal och betonade vikten av lokala initiativ som detta och önskade klubben lycka till. Samma dag gick årets första klubbtävling med rekordmånga deltagare och hela händelsen blev en stor succé. Tack till projektledarteamet Charlotte och Jan Halvordsson samt Bo Wikström för ett väl genomfört projekt samt naturligtvis Byggfirman Folke Nilsson AB för ett utförande med hög kvalitet.

Den rekordvarma sommaren innebar att vi så småningom fick extremt torra fairways med mycket rull. Vattnet i dammarna räckte bara för att bevattna tees och greener så fairways tog skada. Hösten har emellertid varit tillräckligt våt och banan har återhämtat sig förvånansvärt väl.

Utöver klubbhuset har vi inte gjort några större investeringar. Värmen gjorde att vi tappade ca 700 greenfee jämfört med budget, men å andra sidan sparade vi lite utgifter för mindre gräsklippning. Nästa år finns vi med i Golfhäftet så vi får se vad det kan medföra för intäkterna.

Tävlingsverksamheten bedrevs som tidigare år och har administrerats på ett utomordentligt sätt av Peter Larsson och Carl Johan Bratt, liksom Ingalill Blomberg Linder för damerna. (Carl Johan har avsagt sig uppgiften som tävlingsledare nästa år så ett speciellt tack till honom.) Herrarnas torsdagsgolf har varit populär liksom även damernas tisdagar. Även damernas utflykter till Byxelkrok och Grönhögen hade ett stort deltagande. 70+ golfen spelar 9 hål på onsdagarna och attraherar allt fler. Stort tack även till Bo Kullander och Per Lindén.

Medelåldern för klubbmedlemmarna stiger, vilket kanske även beror på golfens välkända hälsoeffekter, men däremot så minskar juniorverksamheten.  Sven-Erik Barklund och Håkan Fransson arbetar dock oförtrutet vidare och samlar ett tjugotal juniorer för träning och tävlingar. Kanske kan våra juniorstjärnor Elvis Krumlinde (SHB Ölands Årets golfjunior), Oskar Toreld (SHB Ölands Hederspris) och Isak Lundbäck inspirera fler att börja med golf.

Jag tror och hoppas att restaurangen har haft en bra säsong tack vare ett stort engagemang från Maria Rudestig och David Ordenes. Från öppningen i april till en bra bit in i oktober var Maria personligen närvarande varje dag. Under december kommer de att öppna för julbord över helgerna.

Även ett stort tack till Eva Krumlinde och Håkan Fransson för den väl fungerande pro- och shopverksamheten.

Jag vill också tacka Theres Andersvik som hanterar de nya administrativa rutiner vi infört de senaste årenför att få en bättre kontroll och styrning av våra intäkter bl.a.

Banarbetarna har skött banan med den äran trots torkan. Den sena våren innebar att de t.ex. kunde lägga plattor och mur vid klubbhuset utan inverkan på banans skick. Nästa år kommer både Sölve Holmbäck (80 år) och Folke Hammarsten (70 år) att pensionera sig. De kommer att avtackas officiellt i samband med en julmiddag i december.

Vi planerar att bygga om/renovera det gamla kansliet under våren till bland annat juniorrum, vilket innebär en mindre investering.

Jag kan bara konstatera att vi har en väldigt bra produkt och att många av våra greenfeegäster berömmer banan, restaurangen och bemötandet. Därför riktar jag ett särskilt tack till mina styrelsekollegor som lägger ner otroligt mycket tid och engagemang för uppnå detta.

Vi får inte glömma att även tacka våra sponsorer/ samarbetspartner som bidrar till att ge oss en ekonomisk ryggrad.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

Ulf Jonsson