Allmänna tävlingsbestämmelser

Dokumentet som pdf-fil

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR KLUBBTÄVLINGAR  Ölands GK 2019

ANMÄLAN TILL TÄVLING

Anmälan kan göras på golfterminalen eller på ”Min Golf” på golf.se. Vid problem kan anmälan endast göras hos ansvarig tävlingsledare.

Spelaren är personligen ansvarig för sin anmälan till tävling, samt att aktuellt handicap är registrerat i GIT. Se kapitel 3.7 i Spel- och tävlingshandboken. Endast spelare/par/lag som har EGA har rätt att mottaga pris.

Anmälningstidens utgång är klockan 14:00, torsdagar om inte annat anges.

Anmälan som inte återtagits före anmälningstidens utgång är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte. Se kapitel 8.1.2 i Spel- och tävlingshandboken.

Om avanmälan sker efter lottningen, eller om spelare inte kommer till start, ska spelaren betala dubbel anmälningsavgift.

Tävlingsledningen har rätt att vid återbud i lottad tävling sätta in en eller flera nya spelare för att fylla upp bollarna. Detta får endast göras av ansvarig tävlingsledare. Ändringar på startlistan får endast göras av tävlingsledare. För övrigt tas efteranmälningar emot endast i undantagsfall och enbart om plats finns i någon boll i startlistan. Dubbel anmälningsavgift vid efteranmälan. Vid överanmälan gäller anmälningsordning enligt GIT.

STARTLISTOR

Startlista publiceras senast kl. 20.00 två dagar före aktuell tävlingsdag.

Banan stängs i regel av 30 minuter före tävling och öppnas 30 minuter efter att sista tävlingsboll har startat. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att ändra tider för banans stängning vid tävling.

TÄVLINGEN

Anmälningsavgiften betalas via ”Min Golf” på golf.se vid anmälan. Detta förutsätter att fungerande betalningsfunktion är i drift vid anmälningstidpunkten. Alternativ betalning är med kontanter, Swish eller kort i shopen.

Spelare skall hämta sitt scorekort i shopen senast 20 minuter innan start.

Spelare skall senast 5 minuter före start befinna sig vid utslagsplatsen. Vid sen ankomst till tävling gäller regel 6-3 i Spel- och tävlingshandboken.

Efter avslutad tävlingsrond skall spelare lämna sitt scorekort, underskrivet av markör och spelare, till tävlingsledningen vid tävlingskansliet.

Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att vid hotande fara, t ex åska, eller kraftigt förändrade förhållanden, avbryta spelet.

Tillfälliga tävlingsregler/villkor finns anslagna på klubbens officiella anslagstavla/vid 1:a tee och på hemsida.

Därutöver gäller följande tävlingsregler för alla tävlingar om inget annat bestämts för enskild tävling.

Tee i handicaptävlingar

Deltagarna väljer senast i samband med anmälan, själva vilken tee de ska spela från.

Paus efter hål 9

Deltagare i sanktionerade tävlingar har rätt till en paus i högst tio (10) minuter vid ”scoring area”.

Handicapklasser

Vid klubbens tävlingar gäller följande indelning:

Klass A handicap till och med 15,0. Klass B handicap 15,1 till 25,0. Klass C handicap 25,1 till 36 och Klass D handicap 36,1 till 54. Vid färre än sex startande eller tre lag i en klass kan den slås samman med en annan klass eller inställas enligt tävlingsledningens val.

Särskiljning i slagspel

I slagspel utan handicap (KM) sker särskiljning av vinnare genom play off hål med start på hål 1.

Övriga placeringar görs enligt resultatlistan. Spelare med samma resultat delar placering.

I slagspel med handicap sker särskiljning enligt spelhandicapsmetoden och när denna inte ger särskiljning används den matematiska metoden. Ger inte den matematiska metoden särskiljning sker lottning.

Prisutdelning sker omedelbart efter att en klass är färdigspelad.

Priser, förutom medaljer i KM, som inte avhämtas av spelare vid prisutdelningen tillfaller nästa pristagare. Ombud accepteras.

ANMÄLNINGSAVGIFT

Seniorer: 80 kr/person

Juniorer: 80 kr/person

Partävling: 80 kr/person

TÄVLINGSGREENFEE

Ordinarie greenfee.

Undantag kan komma att förekomma från dessa bestämmelser, vilket i så fall framgår under Tävlingsinformation i ”Min Golf” på golf.se.

Källatorp i mars, 2019

Tävlingskommittén, Ölands GK

Uppdaterad: 01 APR 2019 20:51 Skribent: Charlotte Halvordsson

Välkommen till Ölands GK!

All bokning görs via "Min Golf", alltid incheckning och betalning innan du slår ut.

Om shopen är stängd: incheckning via terminal i entrén.  Swishbetalning
123 589 35 65.

Vid greenfeekontroll var beredd att identifiera dig.

Öppettider:

Restaurang: 9 -15 (lunch serveras 11-15)

Shop:  9-14 fre-mån

Kansli: 9-15 (stängt, 23/9, 3-7/10)

Tel vxl: 0485-272 00

Entrén öppen