Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Ordföranden har ordet!

Vårsäsongens utmaningar och möjligheter!

Som alla är mycket medvetna om har Corona-pandemin på mycket kort tid i grunden förändrat förutsättningarna för såväl enskilda personer som tiotusentals svenska företag och idrottsföreningar. Så också för Ölands GK.

Att golf är en aktivitet som går fantastiskt bra att utöva i dessa tider visar sig i bokningsstatistiken för många tätortsnära fullbokade golfbanor, men tyvärr är situationen en annan för Ölands GK. Som ni vet har vi många medlemmar som inte har sitt fasta boende på Öland och att vi normalt är en attraktiv spelplats även för gästande spelare. Men när myndigheterna uttalar att man ska vara försiktig med längre resor får det förstås konsekvenser för vår klubb och Öland i sin helhet.

Vi gör vad vi kan för att erbjuda både en bana och en klubbhusmiljö där vi iakttar olika försiktighetsåtgärder och förhoppningen är trots allt att många besöker vår fina klubb nu när den härliga våren är här. Vi följer beläggningsstatistiken och ser att det spelas mycket golf bland våra medlemmar men färre greenfee-spelare. Vi är beroende av dessa intäkter, som svarar för nästan en tredjedel av vår totala omsättning. Det är förstås en stark förhoppning att sommaren blir så normal som möjligt.
Två års torra somrar har ju gjort att klubben bygger en damm för att kunna möta vattenbehovet. Här pågår byggnationen som kommer att bli klar till hösten.

Styrelsen har vidtagit några akuta åtgärder för att möta en eventuell likviditetsbrist till sommaren. Banan är vår viktigaste tillgång och måste skötas enligt konstens alla regler för att ha god kvalitet, varför vi arbetar med oförändrad bemanning tillsvidare. Däremot har styrelsen i likhet med andra klubbar kommit överens med vår kanslist om korttidspermittering från 1 maj. Vi hoppas därför att ni har överseende med att det inte alltid går att få hjälp omedelbart. Styrelsen kommer tillsammans med shopen att göra allt vi kan för att det trots allt ska gå så smidigt som möjligt. När ingen kan svara på telefon ber vi er att skicka ett mail till This is a mailto link

Klubben har i dagsläget en sund ekonomi med gediget eget kapital men måste ta höjd för uteblivna greenfee-intäkter. Vi har upprättat en ”krisbudget” och kommer snarast att genomföra flera åtgärder:

• Håller igen på alla onödiga utgifter
  • Senarelägger amorteringar och momsinbetalningar
  • Ansöker om statligt stöd för idrottsföreningar
  • Uppmanar att alla medlemmar omgående betalar årets förfallna avgifter !
  • Erbjuder flerårsavtal för medlemskap (mer info kommer)
  • Uppmaning att tidigarelägga inbetalning av medlemsavgifter (mer info kommer)

Glädjande nog har vi faktiskt fått in ett antal nya medlemmar som nappat på vårt erbjudande i april vilket gäller för familjer att spela 2 till priset av 1.
Det sker mycket positivt i vardagen på vår klubb. Banan är i riktigt bra skick så här tidigt på säsongen, och förhoppningen är att du kan besöka oss och uppleva banan och miljön. Det gäller förstås även vår utmärkta restaurang, fina shop och utmärkta tränings- och testmöjligheter. När det gäller det sistnämnda är den nya golfstudion klar och den blir ”kanon”. Håkan Fransson har bland annat installerat den allra senaste utrustningen för att analysera din sving och för möjligheter att prova ut lämplig utrustning.

Golfstudion invigs 1 maj och 2 maj, och du kan anmäla dig för särskild visning på GIT på följande tider:

• 1 maj kl 12:00
  • 2 maj kl. 12:00

Avslutningsvis påminner jag om Vårmötet som kommer hållas utomhus den 6 juni kl 14:00 på terrassen utanför restaurangen. Vi vill att ni skickar eventuella motioner till kansliet senast 9 maj. Anmälan till årsmötet gör vi denna gång via GIT och där anmäler du också om du kan tänka dig vara ombud, svar = ja. Vi har begränsat antalet deltagare till 45 och om det blir fullt kanske vi ber att man begränsar till sig till att en representerar familjen. Vi får återkomma till detta nya förfaringssätt.

Med förhoppning om att den aktuella situationen kring Corona förbättras så snart som möjligt och att du, trots allt, kan få en fin golfsäsong.

Viktigast av allt: Håll dig frisk och följ myndigheternas rekommendationer så ses vi snart på banan.

26/4 2020

/Ronny, ordförande Ölands GK

Alla brev, inkl senaste:

Ordförandebrev april-maj 2020

Ordförandebrev april 2020

Ordförandebrev mars 2020

Ordförandebrev dec 2019

Ordförandebrev sept 2019

Ordförandebrev aug 2019

Ordförandebrev juni 2019

Ordförandebrev maj 2019

Ordförandebrev 2018

Klubbhusbrev_2017

Bygglovsritningar och skisser till Klubbhusbygget 2017 - 2018. Invigdes april 2018.
A1_Nyby6.11
A2_Nyby6.11