Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Julbrev 2019

Det lackar mot jul och 2019 lider mot sitt slut. När dessa rader skrivs har vi precis fått en försmak av vintern, annars har hösten präglats av milt väder och en utmärkt golfbana för årstiden. Inte minst har vi kunnat glädja oss åt utmärkta greener, och relativt många golfspelare som passat på att spela.

När vi så summerar golfsäsongen kan vi glädjas åt en engagerad klubbverksamhet, en synnerligen aktiv golfsommar och mer greenfeegäster än föregående år. Tack till alla som bidrar till en aktiv idrottsförening – Ölands enda medlemsdrivna 18 håls klubb. Många krafter behövs i en ideell klubbfilosofi som präglas av att "många gör lite, istället för att få gör mycket".

Tyvärr tog ännu en torr sommar hårt på i synnerhet våra fairways, men gräset har kommit tillbaka snabbt i höst. Som säkert är bekant gör vi en kraftfull satsning inför nästa säsong för att säkra tillgången till vatten för vår bana under hela spelperioden. Vi bygger därför under vintern en ny stor damm för att ännu bättre kunna tillvarata överskottsvatten i syfte att ha god bevattningskapacitet. Skogsavverkningen är påbörjad och gräventreprenören står i startgroparna.

För att finansiera denna betydelsefulla satsning beslutade årsmötet om en extra debitering för aktiva seniorer på 500 kronor som kommer att faktureras i januari 2020. Den beräknade ersättningen för timret blir inte lika stor som vi hoppats på, varför vi tacksamt tar emot extra bidrag från er som har möjlighet att ytterligare stödja och värna om vår klubb. Inbetalning kan göras på BG 5285-3249 eller swish 1235893565, glöm då inte att ange "Extra bidrag" och ert namn.

Den andra stora satsningen för nästa säsong är utbygganden av förvaringsmöjligheter för golfbagar och vagnar, som också inkluderar en ny golfstudio. Vi hoppas att studion ska bli en viktig resurs för vår uppskattade pro Håkan. "Golf-Fransson" gör, som ni många är medvetna om, ett mycket värdefullt arbete för vår klubbs idrottsverksamhet och genom golfstudion öppnas det upp utökade möjligheter för tränings-, utbildnings- och testaktiviteter under stora delar av året. När det gäller de utökade förvaringsmöjligheterna så går det utmärkt att anmäla sitt intresse till Theres på kansliet som håller i den intresselista som föreligger.

Tävlingsprogrammet för nästa säsong är nästintill klart och presenteras efter årsskiftet. Omfattningen kommer att vara i stort som förra året, men det blir några fler lagtävlingar på agendan. Detta i en ambition att attrahera ännu fler att tävla och förstärka vår klubbgemenskap. De uppskattade "Nine & Dine" tävlingarna med 9 håls golfspel parvis följt av middag kommer att arrangeras de flesta fredagskvällar under högsommaren. Dessutom har vi glädjande nog fått förtroendet av Smålands Golfförbund att arrangera några s.k. serietävlingar – nästa säsong för Herrar 60 och Herrar 80. Det är givetvis ett bra tillfälle att få visa upp vår fina anläggning.

Men för att vi ska ha en levande tävlingsverksamhet behövs dock fler funktionärer. Därför är det mycket tacksamt om du kan tänka dig att hjälpa till, och hör i så fall av dig till ordförande i vår tävlingskommitté – Lasse Modin – på mail: This is a mailto link

En del av vårt arbete i klubbens styrelse handlar om att på olika sätt arbeta med vår ekonomi – att finna en lämplig balans mellan att å ena sidan satsa och vidareutveckla och å andra sidan regelbundet se över våra kostnader. En betydelsefull intäkt är det stöd som vi får från våra samarbetspartner, och vi vill rikta ett tack till er som gynnar vår klubb. Samtidigt är det en ömsesidighet i samarbetet som innebär att olika partners ska få ett bra utbyte. Vi ser förstås gärna att vi får fler samarbetspartners och alla uppslag hur vi kan bli fler är tacksamma.

På tal om ekonomi så har våra medlemsfakturor för 2020 nu skickats ut. Om ni mot förmodan inte fått er faktura så vänligen kontakta Theres på tfn 0485-27200. Nytt för i år att klubben tecknat en årsavgiftsförsäkring för alla medlemmar som, om man på grund av ett olycksfall inte kan spela, återbetalar medlemsavgiften för den tid som man inte kan "lira golf".

Det är nu bara några veckor tills det blir ljusare ute och snart nog är det vår och det stundar golfspel igen. Något att se fram emot. Men inom kort väntar jul- och nyårshelger och jag vill avslutningsvis passa på att tillönska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Vänligen
Ronny Cedertorn (This is a mailto link)
Ordförande Ölands GK

Detta brev

Tidigare brev

Ordförandebrev sept 2019

Ordförandebrev aug 2019

Ordförandebrev juni 2019

Ordförandebrev maj 2019

Ordförandebrev 2018

Klubbhusbrev_2017

Bygglovsritningar och skisser till Klubbhusbygget 2017 - 2018. Invigdes april 2018.
A1_Nyby6.11
A2_Nyby6.11