Nyhetsbrev, vad händer på Ölands GK

17 MAJ 2020 18:14
Detta nyhetsbrev har skickats till alla medlemmar med mail-adress. Har du inte fått det så anmäl det till This is a mailto link
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2020 18:14

Här kommer ett antal nyheter från klubben, delvis präglade av de speciella tider som nu råder. Grundinställningen är att följa Folkhälsmyndighetens direktiv angående den fysiska distanseringen samt det personliga handhavandet gällande bl.a. handhygien

• Spel, häng med på medlemsspel nu på söndag!
    På banan pågår det spel i alla former efter egen planering och endast som sällskapsspel eftersom tävlingar är ju stoppade tillsvidare. Som ni kan se i Kalendariet på hemsidan har vi schemalagt ett antal gemensamma speltillfällen för att även kunna spela med andra spelkompisar: Damerna träffas på tisdagar, 70+ på onsdagar, herrarna på torsdagar och på söndagar startar vi en Medlemsgolf med spelformen scramble. Denna spelform lämpar sig väl som sällskapsspel eftersom man spelar på sin egen boll men tar hjälp av 2 andra personer som går i samma boll. Resultatet meddelas nästkommande vecka eller på anslagstavlan. Alla åldrar och kön är välkomna. Kom gärna 15 – 30 minuter innan respektive starttid så kan man gå ut utan att man behöver samlas.
  • Dammen, vad händer?
    Skogspartiet är nu bortforslat, virket och flisen får vi betalt för och det återstår jobb som kommer att pågå under året. Dammen blir först klar för användning i höst och vi får glädje av den tidigast 2021. Vi har ju fått bidrag dels av er medlemmar, men glädjande nog även av Havs- och vattenmyndigheten, vilket kommer väl till pass.
  • Årsmötet?
    Vi kommer att hålla årsmötet utomhus på vår restaurang den 6/6 och har kalkylerat med att ha högst 50 personer närvarande, vilket rekommenderas av myndigheterna. Vi kommer att placera ut stolar på behörigt avstånd. För att vi ska kunna veta vilka som kommer använder vi oss av GIT som man brukar göra vid tävlingar. Där får man även en fråga vid anmälan om man kan tänka sig vara ombud ifall det blir omröstning. Vi har ju speciella blanketter för detta och det kommer att finnas inne i klubbhuset. Material kommer att finnas inne i klubbhuset enligt våra stadgar och mail skickas till er med föredragningslista i vanlig ordning. Om ni behöver hjälp för anmälan, hör av till This is a mailto link så hjälper vi er.
  • Markeringar på tee, gul och röd, plast och sten. Vad gäller?
    De gula och röda tee-markeringarna i plast gäller för avståndet till mitten av green. Dessa är inte tillåtna enligt SGF eftersom de inte får vara flyttbara. De fyrkantiga, nya rektangulära betongstenarna är godkända och kommer att markeras i meter till mitten av green. Nästa år kommer därför de gamla plastmarkeringarna att tas bort och scorekortets längdangivelse på resp. hål att ändras. Banan kommer då att bli något längre, från både röd och gul tee, utan att vi gör några banförändringar.
  • Bolltvättarna, var är dom?
    Nya köptes in tidigare i år och har dessutom sponsrats av generösa medlemmar, men de får inte användas enligt nuvarande SGF-regler i Coronatider. Så snart förbuden tas bort kommer de fram igen och ni kommer då att kunna se namnen på sponsorerna också.
  • Varning för greenerna!
    I veckan är de nydressade, så bollen rullar mer än ni varit vana vid.
  • Gräsroten, vad är detta?
    Idrottsklubbar i hela Sverige får del av bidrag från Svenska Spel grundat på hur många som anmält att man valt vår klubb som ”sin”. Detta bidrag går till ungdomsidrotten i vår klubb.
    Man anmäler detta antingen i ATG-butik genom att visa sin legitimation eller på nätet via mobilt bankid.  Det är ingen kostnad förknippad med detta, enbart fördelar för klubben. Se länk på hemsidan och i klubbhuset ”Heja på oss”.
  • Stationshuset, vad händer med det?
    Det flyttades ju i höstas och i sommar kommer Maria Rudestigs  personal att servera kaffe och glass där. Många medlemmar och gäster har önskat detta!
  • Arbetsgrupper, 3 st
    Tidigare hålvärdssystemet är nu ändrat till att utgöras av 3 grupper, en som fixar sprinklers, en som fixar bunker/bana, en som fixar entré-rabatten. Gruppansvariga har utsetts och vill någon var med och hjälpa till i någon av grupperna så hör av er till Lasse Modin, This is a mailto link
  • Bemanning i kansliet?
    Som så många andra klubbar har vi permitterat vår kanslist Theres under perioden maj – juli och som det ser ut nu kommer hon att arbeta under tisdagar på kontoret. Mail-lådan This is a mailto link kommer dock alltid att bevakas av Theres och ideella krafter och styrelsen ser till att ni kommer få den hjälp ni behöver. Restaurang, shop och pro står också redo att hjälpa er.
  • Städning i Coronatider?
    Nu öppnar vi även toaletterna inomhus och vid omklädningsrummen finns 4 stycken utrustade med tvål och handsprit. Vi anlitar städbolag som från juni städar 3 ggr per vecka och däremellan ser vår egen personal och entreprenörer till att vi håller högsta möjliga hygien.

För styrelsen/Charlotte Halvordsson

Skribent: Charlotte Halvordsson

Bokning via "Min Golf", betalning innan du slår ut.
Automatisk ankomstregistrering kan göras i MGBokning, med plats angiven. (ej obl)
Använd Gamebooks digitala scorecort eller Ontag så kan du automatiskt registrera rundan i "Mingolf".

Swishbetalning 123 589 35 65.

Vänligen notera att greenfeekontroller görs regelbundet.

Öppettider:

Restaurang: 9 - 15  alla dagar
                    stänger 27 sept.
Catering finns hela året,
kontakta Maria 0702-913274

Shop: Nu vilar shopen, vid frågor mail till This is a mailto link

Lektionsbokning, klubbutprovning
kontakta Håkan 0730-583280