Nytt handicapsystemet, nytt handicap

11 DEC 2019 14:37
Fr.o.m 1 mars 2020 införs det nya handicapsystemet i Sverige, världshandicapsystemet. De sex stora handicapsystem som funnits sedan tidigare blir nu till ett gemensamt som gäller över hela världen.
  • Uppdaterad: 29 MAR 2020 19:12

Din nya handicap är tänkt att vara framräknat till den 4 mars.
OBS! Du får själv titta i mingolf vilket handicap du fått!

----

Du som golfspelare kommer att påverkas av detta på lite olika sätt. Bland annat kommer du vid övergången att få en ny exakt handicap utifrån världshandicapsystemet. Det kan vara samma, högre eller lägre än ditt nuvarande handicap. Du kommer att hitta det när du loggar in i Min Golf från och med 1 mars 2020.

Grunderna i världshandicapsystemet

• Ett snittsystem. Din exakta handicap blir genomsnittet av de åtta bästa av dina 20 senast registrerade ronder. Du ser din exakta handicap i Min Golf (från 1 mars 2020).
  • Max exakt handicap blir 54,0. Den tidigare spärren för höjning över 36 är borttagen. Samma förutsättningar för alla, inkluderar alla typer av golfare.
  • Det blir inga handicapgrupper. Alla golfare oavsett handicap får registrera sällskapsronder och ronder från nio hål och uppåt. (Dock kan vissa tävlingar vara indelade eller begränsade utifrån handicap.)
  • Två sätt att registrera. Välj mellan att fylla i bruttoslag hål för hål eller en total poängbogeyscore i Min Golf.
  • Ingen förregistrering. Du behöver inte meddela eller registrera i förväg att du vill spela en handicaprond. Har du spelat enligt golfreglerna är det bara att registrera ronden i Min Golf.
  • Godkända spelformer. För att gälla som handicaprond gäller att du spelat ronden enligt reglerna för slagtävling, poängbogey eller maxantal slag (t ex slaggolf).
  • Sköts i Min Golf. Precis som tidigare ser och sköter du din handicap i Min Golf. Där kommer du se din exakta handicap, ronderna snittet baseras på och mycket annat.

Några av fördelarna

• Mer rättvisande. Ett snittsystem reagerar snabbare på förändringar och speglar din aktuella spelstandard bättre än det tidigare systemet, som i mångt och mycket baseras på din allra bästa förmåga.
  • Kortare ronder. Alla golfare får registrera ronder från nio hål och uppåt. Det underlättar för dig som inte alltid vill eller har tid och möjlighet att spela 18 hål.
  • Globalt. Din handicap blir jämförbar med spelare från hela världen. Som resande golfare kan du spela med och mot andra spelare på lika villkor oavsett land.

Utbildning

Vill du lära dig mer om världshandicapsystemet är du välkommen på vår utbildning för alla medlemmar i det nya världshandicapsystemet.

Samlingen är tillsvidare inställd med anledning av Covid-19 Epidemin.
(Inställt: Datum, tid och plats: 10 April, 15.00, Klubbhuset på Ölands GK)

Välkommen med din frågor till This is a mailto link

Mer information och kontakt

Handicapansvarig: Har du frågor gällande din handicap, nu eller efter övergången, kontakta klubbens handicapansvariga:

Bo Kullander, This is a mailto link, 0708-280400
eller Lasse Modin, This is a mailto link, 0708-273120

Golf.se: Mer information, samt svar på de vanligaste frågorna hittar du hos Svenska Golfförbundet: golf.se/varldshandicapsystemet.

Skribent: Charlotte Halvordsson

Bokning via "Min Golf", alltid incheckning, betalning innan du slår ut.
Automatisk ankomstregistrering kan göras i MGBokning, med plats angiven. (ej obl)
Använd Gamebooks digitala scorecort så kan du automatiskt registrera rundan i "Mingolf".

Swishbetalning 123 589 35 65.

Vänligen notera att greenfeekontroller görs regelbundet.

Öppettider:

Restaurang: 9 - 15