Lokala regler

Detta dokument som utskrift

LOKALA REGLER ÅR 2021 FÖR ÖLANDS GOLFKLUBB

Golf spelas enligt gällande Regler för Golfspel. Spel- och tävlingshandboken kapitel 1- 3 samt följande Lokala Regler:

LOKALA REGLER OCH TILLFÄLLIGA LOKALA REGLER

Tillfälliga lokala regler finns anslagna på anslagstavlan vid 1:a tee och på hemsidan (www.olandsgk.se).
Därutöver gäller följande lokala regler för allt spel på klubben såvida inget annat anges i samband med en enskild tävling. För den fullständiga svenska texten till en lokal regel där hänvisning är med till Modell för lokal regel, se Spel och tävlingsinfobanken på SGF:s hemsida under Lokala Regler.

PLIKT FÖR BROTT MOT LOKAL REGEL (om inget annat sägs i den lokala regeln):

Allmän plikt (förlust av hål i matchspel eller två slag plikt i slagspel).

1. Out of bounds (Regel 18.2)

a.      Vid spel från tee på hål 6 är, av säkerhetsskäl, en boll som hamnar på fairway eller norr om på hål 3 out of bounds.

b.      På hål 18 definieras gränsen för out of bounds av den belagda vägens vänstra sida. En boll är out of bounds om hela bollen ligger på eller bortom vägen.

c.       På hål 6 (hela höger sida och bortom greenen), hål 9 (höger sida), hål 10 (höger sida), hål 14 (vänster sida, hål 16 (höger sida från cirka 90 meter före greenen) och hål 17 (vänster sida) definieras gränsen för out of bounds av stenmurarnas yttersidor. Anmärkning: En boll som ligger inkilad i eller ovanpå en sådan mur är på banan. Går det inte att spela en boll som ligger invid eller ovanpå muren kan spelaren förklara bollen ospelbar och, med ett slags plikt, ta lättnad.

2. Pliktområden (Regel 17)

1.      Alla omarkerade diken är röda pliktområden. Gränsen går där marken bryter av ner mot hindret.

2.      Det röda pliktområdet på höger sida av fairway på hål 8 och 14 som bara är definierat på en sida är oändligt.

3. Green (Regel 13)

1. Undantag 2 till regel 11.1b gäller, utom när en boll som spelats från green av misstag träffar:
   * spelaren,
   * Klubban som användes av spelaren för att slå slaget eller
   * ett djur definierat som ett löst naturföremål (t ex maskar, insekter och liknande djur som lätt kan tas bort) räknas slaget
   och bollen måste spelas som den ligger.

4. Speciella eller tvingande lättnadsförfaranden

Områden med blommande orkidéer är mark under arbete varifrån spel är förbjudet. Om spelaren har störande inverkan av sådant område (Regel 25-1a) eller om det är känt eller så gott som säker att en boll som inte hittats är i området måste spelaren ta lättnad, utan plikt, enligt 25-1 eller med ett slag plikt, förklara bollen ospelbar enligt Regel 28.

5. Onormala banförhållanden (Regel 16) och organiska delar av banan

a) Mark under arbete

1. Alla områden som identifieras av blå pinnar eller på annat sätt angetts som Mark under arbete.

2. Områden definierat av blå pinnar med grön topp är en spelförbudszon som ska behandlas som Mark under arbete. Lättnad utan plikt för störande inverkan av spelförbundszonen måste tas enligt regel 16.1f.

3. Vit spraylinje runt om ett område definierar gränsen för mark under arbete.

4. Områden i bunkrar där sand förts bort av rinnande vatten vilket gett upphov till djupa fåror genom sanden.

5. Jordfasta stenar och berg i dagen på en finklippt del av spelfältet.

b) Oflyttbara tillverkade föremål

1. Områden vars gräns definieras av vita spraylinjer som ansluter till områden definierade som oflyttbara tillverkade föremål har samma status som det tillverkade föremålet.

c) Organiska delar av banan

1. Bunkerunderlag och bunkerkanter av konstgjort material som är i sin avsedda placering.

2. Alla stengärdsgårdar och odlingsrösen är en organisk del av banan. Lösa stenar får inte tas bort från murarna.

Beslutade av Ölands GK:s styrelse 2021-02-19

Uppdaterad: 16 APR 2021 12:57 Skribent: Michaela Nilsson

Bokning via "Min Golf", betalning innan du slår ut.
Automatisk ankomstregistrering kan göras i MGBokning, med plats angiven. (ej obl)
Använd Gamebooks digitala scorecort eller Ontag så kan du automatiskt registrera rundan i "Mingolf".

LiveCaddie banguide
Swishbetalning
123 589 35 65.

Vänligen notera att greenfeekontroller görs regelbundet.

Öppettider:

Restaurang: Öppet måndag - söndag 09.00 - 15.00

Lunchmeny V.16

Catering finns hela året,
kontakta Maria 0485-27200

Shop: Öppen fredag-måndag kl 9-14

Lektionsbokning, klubbutprovning
kontakta Håkan 0730-583280

Kansli     Öppet måndag - fredag     kl. 09:00 - 15:00
Mail: This is a mailto link
Tel vxl: 0485-272 00

Klubbchef: Thomas Nilsson 070-264 30 34